W E L K O M

Welkom op de muzikale blog, een onderdeel van Radio L-Music

Muziek verandert erg snel en er komen dagelijks nieuwe tops hits uit. Maar er zijn altijd van die liedjes die je na een jaren nog steeds mee kunt zingen. Deze liedjes zijn de echte klassiekers. Wil jij deze liedjes kunnen blijven meezingen? Neem dan een kijkje en luister in mijn blog die een onderdeel is van Radio L-Music naar de geplaatste clips die iedere dag wordt bijgewerkt

Bee Gees (the)

De Bee Gees was een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (1949-2012, zang) en Maurice Gibb (1949-2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1946, gitaar en zang) … De naam van de groep was aanvankelijk niet bedoeld als afkorting van “Brothers Gibb”. Oorspronkelijk speelden de broers samen als ’the Rattlesnakes’, later werd dat ‘Wee Johnny Hayes & the Bluecats’ en onder die naam werden ze geïntroduceerd bij radio-dj Bill Gates. Dat gebeurde door Bill Goode, nadat hij hen aan het werk zag op het Brisbane Speedway Circuit. Bill Gates bedacht de naam “Bee Gees” en baseerde zich daarbij op zijn en Goodes initialen: BG. Naarmate de groep in de late jaren zestig zelfstandig succes begon te oogsten, werd de naam meer geassocieerd met “Brothers Gibb”.
I’ve got a message to you

Tom Jones

Sir Thomas John Woodward beter bekend als Tom Jones (7 juni 1940) is een Britse popzanger, afkomstig uit Zuid-Wales. … Vooral in de jaren zestig en zeventig was Tom Jones een wereldster en een sekssymbool. Hij scoorde wereldwijd vele hits. Vanaf 1970 was hij een graag geziene gast in Las Vegas. Daar trad hij op naast andere wereldvedetten als Elvis Presley (die tevens een goede vriend was van Jones) en Frank Sinatra. In 1979 maakte hij zijn filmdebuut in de televisiefilm Pleasure Cove.
I won’t crumble with you if you fall

Al Bano & Romina Power

Al Bano en Romina Power is een Italiaans-Amerikaans muziekduo dat in 1975 werd opgericht door de Italiaanse tenor Albano Carrisi en de Amerikaanse zangeres Romina Power, de dochter van Hollywood-acteur Tyrone Power. Ze hebben meer dan 22 albums opgenomen, waarvan in zes decennia 150 miljoen exemplaren zijn verkocht. Hun bekendste internationale hits zijn “Felicità”, “Sharazan”, “Tu, soltanto tu (Mi hai fatto innamorare)”, “Ci sarà”, “Sempre sempre” en “Libertà!”. Ze namen twee keer deel aan het Eurovisiesongfestival in 1976 en 1985 en traden vijf keer op tijdens het Sanremo Music Festival, waar ze in 1984 wonnen met het nummer “Ci sarà”. Het echtpaar nam tussen 1967 en 1984 ook zeven films op, gebaseerd op hun liedjes. De twee gingen uit elkaar in 1999 en scheidden in 2012, maar herenigden zich professioneel in 2013
Sharazan

John Horton

John Horton, artiestennaam van Jean-Pierre Herfs, (1952) is een Vlaamse zanger. Hij maakte furore in Vlaanderen en ook in Spanje. … Horton heeft zeven hits (uit ongeveer 15 singles) gehad in de Vlaamse VRT Top 30 in het begin van de jaren ’70. De doorbraak kwam er in 1972 met de single Zo jong, een cover van het nummer So Young van Roy Orbison. Hij was een van de vertegenwoordigers uit de muziekstal van Sylvain Tack. Hij zong wisselend in het Vlaams en in het Engels. Nadat Tack in 1974 naar Spanje was uitgeweken, belandde Horton in de stal van Johnny Hoes maar hij kon zijn vroegere successen niet meer evenaren. Toen de discomuziek opkwam ging hij in onroerend goed-zaken werken. In 1986 maakte hij een comeback met de single Als zich een man eenzaam voelt, deze keer met Johnny Blenco als producer. De single stond één week op de eerste plaats in de Vlaamse top 10. Van 1991 tot eind 2005 woonde hij in Spanje waar hij eerst in Calonge een immokantoor uitbaatte, zette daarna de zaak van Jo Leemans verder in Benidorm om daarna in Marbella in de immobiliënsector aan de slag te gaan. Bij zijn terugkomst in België probeerde Horton een comeback te maken.

Gerard Joling

Gerard Jan (Gerard) Joling (29 april 1960) is een Nederlands zanger en televisiepresentator. In 1988 was hij de Nederlandse deelnemer aan het Eurovisiesongfestival. … In 1985 deed hij mee met de Soundmixshow van Henny Huisman. In de finale werd hij derde met het nummer Crying van Don McLean, maar dankzij dit optreden brak hij wel door, want in datzelfde jaar scoorde hij enkele grote hits, waaronder Love is in your eyes en Ticket to the tropics. Het laatste nummer kwam binnen afzienbare tijd op de nummer 1-positie. … Na zijn Songfestival-avontuur ontving Joling de award ‘Best selling Dutch Artist’ in Monaco tijdens de World Music Awards. Tevens werd zijn wassenbeeld bijgezet in Madame Tussauds te Amsterdam en deed hij theatertournees in meer dan twintig landen.
Ga je met me mee

Anna-Maria Zimmerman

Anna-Maria Zimmermann , 14 december 1988) is een Duitse zangeres …  Zimmermann raakte gewond bij een helikopterongeluk toen een helikopter op 24 oktober 2010 neerstortte en heeft door dat ongeluk een blijvende handicap aan haar linkerarm.
So Vermist

Steps

Steps is een Britse popgroep die een aantal hits had. De band bestaat uit Ian ‘H’ Watkins, Claire Richards, Faye Tozer, Lisa Scott-Lee en Lee Latchford Evans. In alle videoclips kwamen eigen danspasjes voor. Deze danspasjes zaten bij de meeste van hun singles zodat fans mee konden dansen met de muziek, hetgeen de naam Steps verklaart.
Chain reaction

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats

Nathaniel Rateliff (7 oktober 1978) is een Amerikaans zanger en gitarist. Hij treedt geregeld op met een gelijknamige band, die bestaat uit Joseph Pope (elektrische gitaar, mondharmonica en zang), Julie Davis (contrabas en zang) en Rateliff (zang en akoestische gitaar). Naast zijn muzikale loopbaan is Rateliff sinds 2008 werkzaam als tuinman.
i need never get old

Marco Schuitmaker

Marco Schuitmaker (Oude Pekela, 14 maart 1999) is een Nederlands zanger. Hij kreeg in 2023 nationale bekendheid door zijn nummer Engelbewaarder.In september 2022 maakte Schuitmaker een nieuwe ‘eigentijdse’ versie van het in 1976 door Mieke Gijs ingezongen en Pierre Kartner gecomponeerde nummer M’n engelbewaarder. Op 14 juni 2023 kreeg Schuitmaker een Platina Plaat uitgereikt voor zijn nummer.

John Paul Young

Young werd geboren in Glasgow als John Inglis Young. Op zijn elfde verhuisde zijn familie naar Australië. In 1967 richtte hij, samen met enkele vrienden, de band Elm Tree op. In 1972 speelde Young de hoofdrol in de musical Jesus Christ Superstar. Dit werd een succes. In 1972 tekende hij een contract als soloartiest. Zijn eerste single was Pasadena. In 1975 en 1976 bereikte hij tweemaal de eerste plaats van de hitlijsten in Zuid-Afrika met de nummers Yesterday’s Hero en I Hate The Music. Zijn succesvolste jaar was 1977, toen hij 2 grote hits had: Standing In The Rain en Love Is In The Air.